Doğu İklimlendirme VGF Prizmatik Yangın ve Duman Damperlerinde ATEX Belgesi Güvencesi ile Yeni Bir Dönem Başlatıyor.

Havalandırma sistemlerinde, yangın bölgesinin diğer bölümlerden alev, duman ve ısı izolasyonunu sağlayan VGF Prizmatik Yangın ve Duman Damperi, yakın zamanda aldığı ATEX belgesi ile iklimlendirme sektörde önemli bir adım atmıştır. Bu belge, Doğu İklimlendirme’nin VGF model Prizmatik Yangın ve Duman Damperlilerinin patlayıcı ve kolay yanıcı ortamlarda kullanımına uygun güvenlik standartlarını karşıladığını göstermektedir. Hem EPI Energy Petroleum Institute hem de Applus+ Laboratories tarafından yapılan testlerle güvenilirliği ve kalitesi onaylanan VGF, bu belgeyi almaya hak kazanmıştır.

VGF Prizmatik Yangın ve Duman Damperi, havalandırma sistemlerinde yangın bölgesini diğer bölümlerden alev, duman ve ısı açısından izole etmek amacıyla kullanılmaktadır. EN 1366-2:2015 standardına göre teste tabi tutulan ürün 132 dakika dayanım göstererek, EN 13501-3:2005+A1:2009 standardına göre EI 120 (ve, ho io) S yangına dayanım sınıfını sağlamaktadır. Ayrıca düşük basınç kaybı ve ses basıncı seviyelerine sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Kolay montaj yapısına sahip olan sigortalı mekanizmaya sahip VGF Prizmatik Yangın ve Duman Damperi, artık parlayıcı ve kolay yanıcı ortamlarda da kullanıma uygun ATEX belgesine sahip olup;  II 2G Ex h IIC T5 Gb, H 2D Ex h IIIC T100℃ Db sınıflandırma koşullarını sağlayabilmektedir.

Böylece Doğu İklimlendirme, VGF Prizmatik Yangın ve Duman Damper modellerinde aldığı ATEX belgesiyle işletmelerdeki patlayıcı ve kolay yanıcı ortamlarda güvenliği sağlama konusunda yeni bir standardı müşterilerine sağlamaktadır. Doğu İklimlendirme hem bu ürününün sahip olduğu özelliklerle birlikte uluslararası standartlara uyumu ve endüstriyel tesislerin yangın güvenliği açısından daha güçlü bir konuma gelmesine katkı sağlarken hem de müşterilerin taleplerine uygun olarak ortamın havalandırma koşullarını sağlayacak klima santrallerini de patlamaya karşı özel korumalı olarak üretebiliyor. Üretimini yaptığı Doğu markalı DKS - Klima Santrallerini ATEX belgesi için gerekli test koşullarını tamamlayarak müşterilerinin ihtiyacına uygun ürün üretimini gerçekleştiriyor.