Doğu İklimlendirme, fabrikasının kapılarını Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine açtı.

Doğu İklimlendirme olarak kurum kültürümüzün bir parçası haline getirdiğimiz sürdürülebilirlik değerlerimizden, Birleşmiş Milletler’ in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları içerisinde 4. sırada yerini alan Nitelikli Eğitim başlığı altında herkes için yaşam boyu eşit eğitim fırsatlarına sahip olması için çalışıyor, düzenlediğimiz teknik geziler vb. etkinliklerle öğrencilere destek sağlamaya devam ediyoruz.

Firma olarak sürdürülebilir değerlerimiz doğrultusunda çalışanlarımız, İzmir İTOB OSB’de yer alan fabrikamızda Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.  Doğu İklimlendirme, bu proje ile birlikte öğrencilere yönelik mesleki eğitim ve fabrika tanıtım için düzenlediği teknik gezilere bir yenisini daha eklemiş oldu. 28 Şubat Çarşamba günü gerçekleşen mesleki eğitim ve fabrika tanıtım gezisinde Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme bölümü, 10. Ve 11. Sınıf öğrencileri, Doğu İklimlendirme’nin İTOB OSB fabrikasına gerçekleştirdikleri teknik geziyle sektöre dair önemli bir deneyim kazandı.

Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi, Doğu İklimlendirme, Fabrika, Fabrika Gezileri, Teknik Gezi

Doğu İklimlendirme AR-GE şefi Sn. Eralp ERİM’in eşliğinde gerçekleşen ve toplamda 32 öğrencinin öğretmenleri ile katıldığı bu teknik gezide öğrenciler, fabrika, sektör ve ürünler hakkında bilgi sahibi oldular. Sn. ERİM’in gerçekleştirdiği sunumun ardından fabrikada üretimde kullanılan teknik süreçleri yakından gözlemleme fırsatı buldular. Bu teknik gezi süreci boyunca üretim hatlarını gezip ekipmanların nasıl üretildiğini ve monte edildiğini Doğu İklimlendirme üretim müdürü Sn. İbrahim ÇALIŞKAN, üretim mühendisleri Sn. Berkay AYTAÇ ve Sn. Yücel TOSUN ile birlikte yerinde görme şansı elde eden öğrenciler, sektördeki yenilikleri de yakından tanıma imkânı buldular.

Fabrika geziler, tekbik geziler, Mühendislik, Makina Mühendisi

Fabrika içerisindeki teknik geziyi tamamlayan öğrencilere, satış sonrası destek ekibimizden ve Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan Sn. Mehmet Ali Bozkaya, sektördeki deneyimlerini öğrencilere anlattı. Bu paylaşımın ardından genel müdürümüz Sn. Seçkin Tuncer ERDOĞMUŞ’un, sektördeki kariyer fırsatlarını ve bunların nasıl değerlendirilmesi gerektiğini öğrencilerle paylaştı. HVAC Club ile gerçekleşen bu organizasyonda İnsan Kaynakları departmanımızdan Sn. Gökçe TEMELKURAN, öğrencilerin kariyer planlaması hakkındaki sorularına cevap verdi, Kurumsal İletişim departmanımızdan Sn. Buse ÖZKAN, öğrencilerin firma hakkındaki meraklarını giderdi. 

Teknik Servis, Doğu, Doğu İklimlendirme, Fabrika gezileri, üretim

Doğu İklimlendirme olarak gerçekleştirdiğimiz teknik gezide başta genel müdürümüz Sn. ERDOĞMUŞ ve emeği geçen diğer çalışanlarımıza, Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ve öğretmenleri Sn. Fevzi ALKAN’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.